Bilduppdatering

En fågel hade på något konstigt sätt tagit sig in på vår inglasade balkong för några dagar sen.
Vet inte vem som var mest förvirrad, jag eller fågeln...




Har beställt en till säsong Gilmore Girls. Det och en kopp te är en perfekt kombination.



Har också fått tag på, vad som verkar vara, dom perfekta vinterskorna. Lammullsfoder och utfällbara broddar (japp, man börjar ju bli gammal nu och vill inte halka och bryta lårbenshalsen eller nåt...)



Piffade till en krans igår med lite bär och apelsinskivor som jag köpt. Förhoppningsvis kommer jag iväg och får lägga ut den i morgon också...



Avslutar med ett frostvackert Sundsvall =)


Too Old To Play

Första snön har fallit en stund utanför fönstret och vägarna fylldes av barn som desperat försökte få den att räcka till snögubbar. Jag såg en färdig nederdel, mer än så blev det nog inte.

Har hört ett rykte om någon fest på fredag som ska innehålla både maskerad och lekar. Det var två saker för mycket för mig. Är det okej att säga att man vill sitta hemma och se på Idol? Finputsa laptopen? Uppdatera virusskyddet? Inte det...

Tessy goes spätta

Ena brorsans fru fyllde år idag och jag hade lite transportproblem. Blir ju tokmörkt så tidigt och kände inte för att vandra hem ensam sen.
Löste sig finfint med att min moppebror erbjöd mig en galet stor hjälm och skjuts bak på moppen. Och så kände man sig som 15 igen. Eller som man förmodligen hade känt sig om man hade haft en moppe när man var 15...

Blaffa

Min header får mig att må lite dåligt ibland.
Den känns fruktansvärt blaffig och övertydlig. Får se om jag kan fixa till en bättre så småningom...

Min hatkärlek till Ikea

Efter att ha monterat ihop ännu en ikea-möbel i mitt liv så är jag övertygad om att det är någon som är ute efter att jävlas. Jag går som vanligt in med inställningen "hur svårt kan det vara" när jag tar mig an, vad som ser ut att vara, en simpel konstruktion av ett databord. Några plankor ska sättas ihop med lite skruvar.
Jovisst, det funkar ju bra tills man inser att man skulle ha behövt ett halvt fotbollslag för att hålla i alla brädor som ska sammanfogas i hål som aldrig är synkade med skruvarna, om det ens finns några ordentligt färdigborrade hål...

När man nästan är på bristningsgränsen och redo att ge upp så får man till slut ihop skiten. Vill man skjuta in tangentbordsskivan får man ta i lite extra eftersom vissa skruvar verkar vara menade att sitta i vägen...
Alvedon/valium, plåster och ett telefonnummer till närmaste hantverkare borde inkluderas i dom platta paketen.

Men av någon underlig anledning så är allt hat och slitsamma timmar bortglömda nästa gång man står där med ett nytt projekt. Det måste vara för att det enda man minns är lyckoruset och lättnaden över att äntligen ha fått ihop plankfanskapen till en färdig möbel.

Ett medvetet val?

Men vad härligt, jag hittade något som vägde upp besvikelsen på Zelmanis senaste skiva, och det ordentligt. Bo Kaspers Orkesters nyaste.

Fick det påpekat för mig för ett tag sen att jag lyssnar nästan uteslutande på svenska artister, själv har jag knappt reagerat på det.
Är det något P3-syndrom sen barndomen, eller är jag omedvetet patriotisk?

Fulsöt

Har hört den här låten ett par gånger på radion och den är så fulsöt att jag bara älskar den =)

Godnatt Sophie

Okej, jag brukar gilla Sophie Zelmani. Småmysig musik med flickan som har en härlig, försiktig röst. Men hennes senaste album, hoppsan vad tråkigt det var. Kommer på mig själv med att inte ens orka lyssna igenom låtarna. Söker febrilt efter nån låt som iaf har nåt som griper tag, men det enda jag kan tänka på är att jag plötsligt blir väldigt sömnig. Känns som att jag har hört alla låtar tidigare, men i mycket bättre versioner.
Det enda vettiga är titelspåret, sorry.

In the mood for Amelie

Brorsan och jag tillbringade många timmar igår med att försöka fixa trådlöst internet. Inga problem med min dator, men den som mamma ska ha är min äldre och lite trotsigare variant. Men nu kan jag sitta på toaletten och surfa om jag vill (inte för att jag kommer att göra det...)

Är på Amelie från Montmartre-humör. Soundtracket till filmen funkar bra som bakgrundsmusik i mitt liv just nu.


Kärlek vid första ögonkastet

Tänkte gå förbi butiken, men skymtade något intressant som hängde på väggen. Det var kärlek vid första ögonkastet och vinterns mössa är hittad.



Sen kom det ett trevligt litet paket med posten idag från söta E. En klämkäck kossa och mumsig choklad =)


Bye Bye Lundby

Med ett dammlager som gjorde den mest härdade allergisk hade huset vilat i spöklik stillhet många år. Men nu har Lundby's flyttat ner i källaren och rummen är tomma och städade. Ett litet fotoalbum fick dom i alla fall =) Pappan i familjen var dessvärre inte närvarande, hans över- och underkropp hade vissa problem med att samsas...


Regnig dag

En sån där dag när man egentligen inte orkar göra något alls. Funderar på att äntligen ta tag i mitt dockhusprojekt och vräka den stackars familjen och magasinera deras möbler. Familjen Lundby ska få flytta in i en skolåda på källarplan.


Ibland är det något som inte riktigt stämmer

Upptäckte det här när jag var ute och fotade mina höstbilder, någonstans har det gått snett...


Lite bilder...

...som jag tog igår.


Tar ni kort?

Var iväg till affären en snabb sväng under eftermiddagen. Då jag klev av cykeln såg jag i ögonvrån nåt som såg ut som min franskalärare från högstadiet, offensivt attackerande alla vid ingången med en rädda barnen-sparbössa. Hoppades in i det sista att hon inte skulle se mig (eller inte känna igen mig), men inte då.
Försökte förklara att jag verkligen inte hade kontanter, vilket inte kunde vara mer sant, men hon muttrade bara lite buttert.

Hon var ändå aldrig nån favorit, snackade om mina betyg med en kompis i kopieringsrummet.
Näe, vad säger du, mitt MVG och lite respekt mot kontanter?

Blogginspirationen...

...kommer och går. Efter ett tag känns det nästan lite pinsamt att skriva efter ett så långt uppehåll...
Men titta vilka fina löv jag lagt in i min header =)

Butikssäljarprovet gick riktigt bra, lyckades få alla rätt och det kändes grymt bra. Men jag var inte den som ville skryta när vi hade avslutningsfika med klassen, utan jag stoppade in lite extra prinsesstårta i munnen och såg nöjd ut. Det är verkligen svårt att hålla fram sig själv på ett positivt sätt utan att låta skrytsam och dryg. Så är det att bo i ett lagomland.

Var och klippte mig för några dagar sen, bort med det långa håret. Nu ser jag ut som en glad liten skolflicka som tittar förbi i nån 50-tals film.

Trots att jag ska till arbetsförmedlingen i morrn för ett möte med min nya (igen...) handläggare, så känner jag mig inte så arbetslös. Har fått en del timmar att jobba och det känns toppen, hoppas det håller i sig.

RSS 2.0